HUN ENG
Analitikai laboratórium
Az analitikai laboratóriumaink igénybe vehető szolgáltatásai:
  • Alapanyagok és termékek összetételének és beltartalmi értékének vizsgálata
  • Főkomponens analízis (fehérje, szénhidrát, zsír és nedvesség tartalom) klasszikus analitikai kémiai vizsgálati módszerekkel
  • Élelmiszerek tápértékének meghatározása
  • Eredetiség vizsgálat élelmiszerkomponensek analízisével
  • Prebiotikus szénhidrátok és hevítésük során képződő bomlástermékek folyadék-kromatográfiás (HPLC) vizsgálata gázfázisú fényszóráson alapuló detektálással (ELSD)
  • Víz- és zsíroldható vitaminok HPLC vizsgálata diódasoros (DAD) és fluoreszenciás (RF) detektálással
  • Színanyagok (cianidin és karotin származékok), polifenolok vizsgálata HPLC-DAD módszerekkel
  • Mikotoxinok meghatározása HPLC-RF módszerekkel
  • Származékképzett (danzil és OPA) aminosavak és biogénaminok HPLC-DAD, RF meghatározása
  • Redukáló-szénhidrát tartalom HPLC vizsgálata refraktív index (RI) detektálással
  • Élelmiszerekben található tartósítószerek (szorbinsav) meghatározása HPLC-DAD módszerrel
  • Növényvédőszerek és bomlástermékeik, illóolaj komponensek GC-MS vizsgálata, származékképzett (metil, TMS) aminosavak, zsírsavak, monoszacharidok, polifenolok, flavonoidok, fitoszterolok és glicerin GC-MS vizsgálata
  • Alkoholos italok etanol és metanol tartalmának meghatározása GC-FID módszerrel
  • Nyomelem-tartalom (kálium, nátrium és kalcium) meghatározás atomemisszióval; lángatomizálás vas, réz, cink, magnézium, mangán meghatározásához; grafitkemencés elektrotermikus atomizálás króm, kadmium és ólom vizsgálatához, valamint hidrid generátorral történő atomizálás higany, szelén és arzén meghatározásához
  • Boranalitikai vizsgálatok klasszikus módszerekkel: alkohol tartalom, redukáló-szénhidrát tartalom, összes és szabad kén tartalom, összes és illósav tartalom, színindex meghatározás, stabilitás vizsgálatok

 

Amennyiben további kérdései vannak vagy szeretne több információt kapni szolgáltatásainkról, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.