HUN ENG
Tudástranszfer tevékenység fejlesztése
"TUDÁS-PARK - Eger és térsége tudástranszfer tevékenységének fejlesztése" TÁMOP-4.2.1.C-14/1/KONV-2015-0003

 

A projekt címe: "TUDÁS-PARK - Eger és térsége tudástranszfer tevékenységének fejlesztése"

 

A pályázat azonosítója: TÁMOP-4.2.1.C-14/1/KONV-2015-0003

 

A projekt időtartama: 2015. március 1. - október 31.

 

A projekt összköltsége: 487 millió Ft

 

A támogatás mértéke: 100%

 

A projektről:

A projekt általános célja a helyi és regionális gazdaság szerkezetének javítása, az együttműködések erősítése a tudástranszfer, tudásmenedzsment szerepének megerősítésével, amelyben az Eszterházy Károly Főiskola és Tudásközpontjainak tudásbázisai biztosítják a kutatás-fejlesztési hátteret.

 

A fejlesztési irányok három fő területen – élelmiszeripar, informatika, energetika (fenntartható fejlődés) – valamint öt modulban – stratégiai fejlesztések, tudástranszfer szolgáltatások, monitoring és kutatás, kapcsolatfejlesztés, disszemináció – valósulnak meg.

 

A Tudás-Park pályázat által kitűzött célok megvalósításában Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, és a Heves Megyei Iparkamara mint konzorciumi partnekek, valamint olyan jelentős gazdasági szereplők is részt vesznek, mint a Nokia Solutions and Network Kft., a ZF Hungária Kft., a Kőröstej Kft., a Coca-Cola Magyarország, a Schneider Electric Gyöngyös, a Microsoft Magyarország Kft., a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Nonprofit Kft. vagy a Misys Hungary Kft. A helyi gazdasági szereplőket az Egertej Kft., a HESI Sütőipari Kft., az Egererdő Zrt., a Heves Megyei Vízmű Zrt. és az EVAT Zrt. képviselik.

 

A projekt során a Tudásközpontok és az együttműködő partnereik összehangolt munkájának köszönhetően több olyan koncepció kerül kidolgozásra, amelyek a jövőbeni fejlődés alapját képezik.