HUN ENG
Nyitókonferencia - 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve
2016. január 29-én a Magyarság Házában került sor a "2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve" program nyitókonferenciájára. A rendezvény célja az volt, hogy a Kárpát-medence külhoni magyar fiatal vállalkozói részére tájékoztatást adjon a program tervezett lépéseiről, a Magyar Kormány által a területen nyújtott lehetőségekről.

 

A nyitókonferencián a Magyar Fejlesztési Központ is bemutatkozott. A Magyar Fejlesztési Központ a hazánk számára rendelkezésre álló közvetlen uniós támogatásból megvalósuló projektekkel kapcsolatos tájékoztató, információs és koordinációs feladatokat ellátó szervezet, mely a 2015-ös évben interjút készített az Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközponttal az Eszterházy Károly Főiskola és Európa további hat országát képviselő tíz partner részvételével megvalósuló WINETWORK projektről.

 

Tudásközpontunk így lehetőséget kapott, hogy a "2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve" program nyitókonferenciáján közreműködjön a Magyar Fejlesztési Központ interaktív bemutatkozó előadásában, melyet Kiss Antal közvetlen közösségi forrásokkal kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos Dr. Váczy Kálmán Zoltánnal, az Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközpont főigazgatójával és Szó Gellért cukrásszal, a "Év tortája 2015" verseny győztesével közösen tartott meg.

 

 

Az előadás során Dr. Váczy Kálmán Zoltán az EU-s forrásszerzési tapasztalatokon, sikereken kívül röviden ismertette a WINETWORK projekt célkitűzését is, mely nem más, mint egy Európán átívelő szakértői hálózat létrehozása a tudomány és a gyakorlat világa közti szakadék áthidalására.

 

A WINETWORK projektről itt olvashatnak bővebben: Nemzetközi szakértői hálózat a jövő boraiért

 

A WINETWORK projekt az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs keretprogramjának finanszírozásában, a 652601 számú támogatói szerződés keretein belül valósul meg.