HUN ENG

Szőlő-bor kutatás-fejlesztési kiválósági központ létrehozása

A "Szőlő-bor kutatás-fejlesztési kiválósági központ létrehozása" című projekt nyitórendezvényére 2017. március 22-én került sor a Líceum Dísztermében

Rügyvizsgálat Egerben

Az Eszterházy Károly Egyetem Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközpontja elkészítette a téli fagykárokról szóló jelentését.

Nemzetközi Lisztharmat Nyári Egyetem

Tudásközpontunkban idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Lisztharmat Nyári Egyetem.

II. WINETWORK Technikai Munkacsoport Találkozó

2016. június 28-án került megrendezésre a WINETWORK projekt egri borvidéket képviselő technikai munkacsoportjának második találkozójára.

Szőlészeti-borászati verseny és konferencia

Sikerrel zárult a 2016. február 15-16. között megrendezésre került Eszterházy Károly Szőlészeti Borászati Napok szakmai verseny és konferencia.

Nyitókonferencia - 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve

2016. január 29-én a Magyarság Házában került sor a "2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve" program nyitókonferenciájára. A rendezvény célja az volt, hogy a Kárpát-medence külhoni magyar fiatal vállalkozói részére tájékoztatást adjon a program tervezett lépéseiről, a Magyar Kormány által a területen nyújtott lehetőségekről.

WINETWORK Technikai Munkacsoport Megbeszélés

2015. november 05-én került sor a Tudásközpont részvételével megvalósuló WINETWORK projekt Egri borvidéket képviselő technikai munkacsoportjának első találkozójára.

Agrárkutatási projekt előkészítése Tokaj-Hegyalján

Az Eszterházy Károly Főiskola tudásközpontjai átfogó termőhely minősítést célzó, alkalmazott kutatást készítenek elő a Tokaj-hegyaljai Mádon.

Nemzetközi szakértői hálózat a jövő boraiért

Interjút készített a Magyar Fejlesztési Központ az Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközpont és Európa további hat országát képviselő tíz partner közreműködésével, az Európai Unió Horizon 2020 kutatási keretprogramjának támogatásával megvalósuló WINETWORK projektről.

A főiskola Tudásközpontjainak fejlesztése együttműködésben a Tokaji borvidékkel

A főiskola által elnyert pályázat megvalósítóinak célja olyan kutatócsoportok létrehozása, melyek feladata, hogy a kapcsolódó ágazati, illetve interdiszciplináris kiegészítő szőlészeti-borászati, élelmiszer-tudományi, vidékfejlesztési és térinformatikai területek kutatás-fejlesztés potenciál fejlesztésével segítsék a Tokaji borvidék felemelkedését.